Gene Metcalfe in Nijmegen today, 18 September 2019. He gave an autographed copy of the Book to Colonel Beaufort, Commander, Regional Military Command West. Deputy Commander 11 Air Assault Brigade, Royal Netherlands Army.

Gene Metcalfe ontmoeten? In de week van 16 september 2019 zal Gene Metcalfe voor de Market Garden herdenkingen op verschillende locaties in Nederland zijn. Arnhem, Eindhoven en uiteraard Nijmegen. Een zeldzame kans om deze bijzondere man te ontmoeten die VOOR DOOD ACHTER GELATEN WAS IN NIJMEGEN!

Siebe Postma played the role of Gene Metcalfe in a re-enactment of 17 September 1944.

Je naar een prachtige podcast luisteren met Gene Metcalfe door op deze link te klikken: HTTPS://WW2PODCAST.COM/WW2-PODCAST/100-LEFT-FOR-DEAD-AT-NIJMEGEN/

Onderstaand de link waarbij Gene Metcalfe een speciale onderscheiding in ontvangst mocht nemen van het Amerikaanse Leger:

A“BESTSEL” in Holland, buy it here when in the Netherlands: https://www.athenaeum.nl/boek/?authortitle=nannini-marcus-a-/left-for-dead-at-nijmegen–9781612006963

https://www.fox10phoenix.com/news/two-valley-veterans-honored-with-medals-75-years-later

“VOOR DOOD ACHTERGELATEN IN NIJMEGEN’ IN DE NATIONALE ARCHIEVEN VAN DE VERENIGDE STATEN’

You can purchase Left For Dead at Nijmegen in AMSTERDAM:

HTTPS://WWW.ATHENAEUM.NL/ZOEK/?B=&Q=LEFT+FOR+DEAD+AT+NIJMEGEN

and here:

HTTPS://WWW.DAANNIJMAN.NL/BOEK/LEFT-FOR-DEAD-AT-NIJMEGEN-9781612006963/

En ook hier:

HTTPS://WWW.GESCHIEDENISBOEKEN.NL/TITELS/NANNINI-MARCUS-A.-LEFT-FOR-DEAD-AT-NIJMEGEN/680/9781612006963.HTM#1612006965

Ray Mead, de man die Gene voor dood achterliet. Ze bleven vrienden.

Het bevel om terug te trekken werd uiteindelijk gegeven door luitenant Weaver. Gene die al ver naar voren was verplaatst hoorde de order niet en bleef waar hij was. Doordat hij geen handgranaten meer had kon hij alleen nog schieten. Ray Mead hoorde de order echter wel maar realiseerde zich dat Gene de order niet gehoord had en niet zou terugtrekken. Hij besloot naar Gene toe te gaan om hem te waarschuwen.

Amazon offers LEFT FOR DEAD: https://www.amazon.com/gp/product/1612006965

Vlak nadat Mead zich richting Gene verplaatste explodeerde een granaat van een Duits 88 geschut waarbij het lichaam van Gene in de lucht geslingerd werd en daarna duidelijk hoorbaar op de grond terecht kwam. Mead probeerde onder constant vijandelijk vuur toch Gene te bereiken. Bij hem gekomen zag hij bloed uit Gene’s rechteroor komen en in de veronderstelling dat Gene gesneuveld was liet hij Gene voor dood achter in Nijmegen.

Gene with Her Royal Highness Princess Beatrix of The Netherlands.

Gene was het enige lid van de patrouille die niet mee terug kwam.

Ongeveer een uur later stond Gene tussen 2 geharde Duitse militairen van de SS Reichsfuhrer in de kelders van een oud kasteel waarbij hij door Heinrich Himmler zelf werd ondervraagd. Dit zou nog maar het begin zijn van een aantal zeer zware maanden waarbij hij getuige was van een bloedbad en extreme vernederingen moest ondergaan. Ook werd hij als krijgsgevangene als slaaf gebruikt en moest zware arbeid verrichten alvorens het hem lukte te ontsnappen door de met sneeuw bedekte bergen naar Zwitserland.

NET ZOALS MEADE ZIJN EERSTE STAP NAAR GEN’S POSITIE NAM, EXPLODEERDE EEN SCHIL VAN DUITS “88 ” IN DE BUURT VAN GEN EN GOOIDE ZIJN LICHAAM HOOG IN DE LUCHT EN SLOEG DE GROND MET EEN HOORBARE THUMP. ONVERSCHUNTED MEADE NAM DE HELE TIJD OM VIJANDELIJK VUUR TE ONTWIJKEN EN GENFACE-DOWN TE VINDEN. HIJ ROLDE HEM OVER, MERKTE BLOED AFKOMSTIG UIT ZIJN RECHTEROOR EN VERONDERSTELDE HET ERGSTE. GEN WERD VOOR DE DOOD ACHTERGELATEN IN NIJMEGEN, HET ENIGE LID VAN DE PATROUILLE DAT NIET MEER TERUG WAS.

Gene Metcalfe with the Chancellor of the Dutch Military Knighthood, Major General (ret.) Morsink the morning of 19 September 2019, at the Chancellery of The Netherlands.

ONGEVEER EEN UUR LATER STOND HET GEN TUSSEN TWEE GEHARDE, MACHINEGEWEER TOTING FANATICI VAN DE “REICHSFUHRER SS” DIEP IN DE INGEWANDEN VAN EEN OUD KASTEEL MET EEN ONDERVRAGING DOOR HEINRICH HIMMLER ZELF. HET WAS NOG MAAR HET BEGIN VAN WAT ACHT ZWARE MAANDEN ONDER DE DUIM VAN HET NAZI-HOGE COMMANDO ZOU BLIJKEN TE ZIJN, OMDAT HIJ GETUIGE ZOU ZIJN VAN EEN BLOEDBAD, EEN EXTREME DEPRIVATIE ZOU ONDERGAAN, ALS SLAVENARBEID ZOU WORDEN GEBRUIKT EN UITEINDELIJK ZOU ONTSNAPPEN, ALLEEN OM IN ZICHT TE WORDEN HEROVERDE MET SNEEUW BEDEKTE BERGEN VAN ZWITSERLAND.

Gene with the Chief of Defense of The Netherlands Armed Forces Admiral Rob Bauer.

Gene with the Chief of Defense of The Netherlands Armed Forces Admiral Rob Bauer.

Gene with H.M.F. (Hubert) Bruls, Bürgermeester of Nijmegen, The Netherlands.

Uitgeverij The Wordery heeft nog een aantal exemplaren uit de eerste druk beschikbaar voor $22,36 (gratis verzending) en afhankelijk van uw woonplaats, zonder BTW, omdat ze verzonden worden vanuit het Verenigd Koninkrijk:

 HTTPS://WORDERY.COM/LEFT-FOR-DEAD-AT-NIJMEGEN-MARCUS-A-NANNINI-9781612006963?

http://www.vanstockum.nl/boeken/geschiedenis-algemeen/oorlog-en-vrede/gb/left-for-dead-at-nijmegen-nannini-marcus-a-9781612006963/

https://www.boekhandelbroekhuis.nl/nl/boek/?authortitle=nannini-marcus-a-%2fleft-for-dead-at-nijmegen–9781612006963

IN AMSTERDAM:

https://www.athenaeum.nl/boek/?authortitle=nannini-marcus-a-/left-for-dead-at-nijmegen–9781612006963

ELSEWHERE IN THE NETHERLANDS

HTTP://WWW.DAANNIJMAN.NL/BOEK/LEFT-FOR-DEAD-AT-NIJMEGEN-9781612006963/

https://WWW.GESCHIEDENISBOEKEN.NL/TITELS/NANNINI-MARCUS-A.-LEFT-FOR-DEAD-AT-NIJMEGEN/680/9781612006963.HTM#1612006965

https://WWW.DESLEGTE.BE/LEFT-FOR-DEAD-AT-NIJMEGEN-2027072/

https://www.booksinenglish.nl/titels/Nannini-Marcus-A.-Left-for-Dead-at-Nijmegen/680/9781612006963.htm#1612006965

IN BELGIUM :

https://ABC.NL/BOOK-DETAILS/LEFT-FOR-DEAD-AT-NIJMEGEN-THE-TRUE-STORY-OF-AN-AMERICAN-PARATROOPER-IN-WORLD-WAR-II/@9781612006963

BOEKOVERZICHT MIDWEST, 06-10-2019. MBR: Bibliotheek Bookwatch – midwestbookreview.com
http://www.midwestbookreview.com/lbw/jun_19.htm
Referentie: “Left for Dead in Nijmegen: het ware verhaal van een Amerikaanse parachutist in de Tweede Wereldoorlog” verteld op een buitengewone eenvoudge en meeslepende wijze de memoires die een directe en blijvend gewaardeerde aanvulling zal blijken te zijn voor zowel de gemeenschaps- als de academische bibliotheek. Tweede Wereldoorlog Militaire geschiedenis en & Biografie collecties.

Ik heb zojuist uw boek ‘Left for dead at Nijmegen’ gelezen. Het verhaal van Gene Metcalfe is echt verbazingwekkend en prachtig geschreven. Ik groet u voor het in leven houden van zijn dappere geschiedenis! Hoogachtend, Harry Hekman, Luitenant-kolonel, Koninklijke Marechaussee, Nederland.

“Marcus, ik heb erg genoten van het boek. Het is misschien een van de beste memoires die ik heb gelezen. “Angus Wallace, WW II Podcast, Verenigd Koninkrijk

  “Het schrijven is direct, eenvoudig en eerlijk, waarbij hetzelfde gevoel wordt doorgegeven dat je van de hoofdpersoon krijgt. Left for Dead in Nijmegen, geschreven door Marcus A Nannini en uitgegeven door Casemate, een klinkklare aanbeveling aan lezers van historische romans. “…” Nannini construeert plichtsgetrouw beelden en kenmerken van de krijgsgevangenenkampen waar zijn onderdaan in werd gedwongen, die voorheen onbekend waren. Dit werk is daarom net zo belangrijk voor de historische studie van de periode als een boeiend en fascinerend verhaal. “Literaire Titan, 12 juli 2019. https://literarytitan.com/2019/07/12/left-for- dead-at-nijmegen /

Belvedere Castle
https://chameleonsthebook.com/where-was-heinrich-himmler/
Kort na Operatie Market Garden klaagde Heinrich Himmler over het feit dat hij in korte tijd het hele westelijke front van noord naar zuid had afgelegd. Wij zijn op zoek naar iemand die bij hem was gedurende die reis of iemand die hem in Nijmegen rond 17 september heeft gezien.
   
https://chameleonsthebook.com/where-was-heinrich-himmler/

Kort na operatie Market Garden had Heinrich Himmler aangeklaagd dat hij zojuist het hele westelijke front van noord naar zuid had afgelegd. We zoeken iemand die bij hem was op zijn reis naar Nijmegen in Nederland op 17 september 1944 of zag hem.

https://www.athenaeum.nl/boek/?authortitle=nannini-marcus-a-/left-for-dead-at-nijmegen–9781612006963

Een Duitse dokter kijkt naar zijn uurwerk in Lent, Holland.

WATERSTONES:
https://www.waterstones.com/book/left-for-dead-at-nijmegen/marcus-a-nannini/9781612006963

De Duitsers plaatsten een spoorwegkanon bij Nijmegen
De Duitsers plaatsten een spoorwegkanon bij Nijmegen

BOOKSTORE-EIGENAARS IN DE EU: ALS JE MIJN BOEK DRAAGT, KAN IK JE WEBSITE OVER DE MIJN LIJSTEN!

You can reach me at: MarcusNannini@aol.com

Copyright Marcus A. Nannini, 2018-2022

Leave a Reply